Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

ACDB a fost infiintata oficial, la data de 2 iulie 2003, dar activitatile intreprinse in acest domeniu de catre membrii fondatori au debutat inca din anul 1999, prin participarea la implementarea unor proiecte si programe la nivel national si international. In foarte scurt timp de la infiintare, alaturi de fondatorii Asociatiei pentru Conservarea Diversitatii Biologice, s-au alaturat noi membrii care au adus cu ei un plus de cunostinte si energie. Astazi, in cadrul asociatiei activeaza peste 50 de membrii a caror experienta in activitatile de protectie a naturii a contribuit din plin la atingerea obiectivelor si aspiratiilor noastre.

Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice (ACDB) sprijina si promoveaza activitatile de conservare a diversitatii biologice, de educatie ecologica si protectie a mediului inconjurator. Astfel, Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice deruleaza:
– activitati de cercetare stiintifica a diversitatii biologice
– activitati de educatie ecologica in vederea sensibilizarii si constientizarii populatiei in legatura cu problemele speciilor protejate si mediului inconjurator
– activitati de protectie si conservare a florei si faunei salbatice
– activitati de conservare a patrimoniului natural
– activitati de promovare a unor activitati legate de conservarea diversitatii biologice
– activitati de administrare a ariilor protejate

ACDB este custode la SPA și SCI Lunca Siretului Inferior (județele Bacău, Vrancea, Galați și Buzău) și a ariilor naturale protejate suprapuse. Din anul 2004, ACDB a înființat ”Centrul zonal de îngrijire si tratament pentru animale sălbatice” ce funcționează cu scopul de a salva și reabilita exemplare de faună sălbatică.

Website: www.acdb.ro