Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus” este o organizație neguvernamentală, non-profit, dedicată protecției păsărilor și a naturii, activând în domeniul conservării, educației, cercetării şi consultanței cu scopul de a transforma România într-un loc mai bun pentru păsări, natură și oameni.

Grupul Milvus a fost înființat în toamna anului 1991 de câțiva tineri ornitologi entuziasmați. La scurt timp ne-am alăturat la Societatea Ornitologică Română și am devenit sucursala acesteia din Tîrgu Mureș. Începând din 2001, Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus” a devenit un ONG înregistrat juridic și independent. Începând din februarie 2009 Asociaţia Grupul Milvus a fost atestată de către ANCS, conform HG551-2007 ca unitate de cercetare și dezvoltare.

Totodată, conservarea speciilor de păsări sălbatice din România se numără printre principalele domenii de activitate ale Grupului Milvus. Astfel, organizaţia are în custodie anumite situri Natura2000, precum Heleşteele Iernut-Cipău – unul dintre cele mai importante complexe de zone umede din Transilvania pentru păsări acvatice, sau Valea Alceului respectiv Lunca Barcăului – situri ce găzduiesc populaţii însemnate de vânturel de seară, specie prioritară pentru activităţile organizaţiei de protecţie a păsărilor răpitoare.

Anual, Grupul Milvus găzduieşte Concursul International de Fotografie de Natura ”MILVUS”, considerat a fi cel mai prestigios concurs de acest fel din România, în cadul căruia au participat în acest an 81 de fotografi din 12 ţări. Results of the 6th International “Milvus” Nature Photography Contest 

Website: milvus.ro